Home Parmigiano Reggiano Ταρτάκια με παρμεζάνα και βύσσινο γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.

Ταρτάκια με παρμεζάνα και βύσσινο γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
16 σχόλια

 

Τον τελευταίο καιρό έχω μια τάση να συνδυάζω στο πιάτο μου
γεύσεις αντίθετες μεταξύ τους.
Έτσι αυτή μου συνταγή  ,
συνδυάζει το αλμυρό του τυριού με το γλυκόξινο του βύσσινου…
Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακά γλυκίσματα στην Ελλάδα.
Φτιάχνονται με φρούτα εποχής αλλά και με λαχανικά.
Θεωρούνται απ ΄ τα πιο υγιεινά γλυκά καθώς δεν περιέχουν λιπαρά ,
 δυστυχώς όμως περιέχουν πολύ μεγάλη ποσότητα ζάχαρης .
Στην προσπάθεια μου να αντικαταστήσω την βλαβερή ζάχαρη
χρησιμοποίησα στέβια και αγάρ αγάρ ,
 ένα φυσικό γλυκαντικό και ένα φυσικό πηκτικό παράγοντα
 που προέρχεται από ένα είδος φυκιού.
068
Υλικά για 10 ταρτάκια
 διαμέτρου 8- 10 εκατοστών.
Γλύκό βύσσινο :
500 γρ. βύσσινα χωρίς τα κουκούτσια φρέσκα ή κατεψυγμένα ,
1 σφηνάκι νερό ,
1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη ,
 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια ,
 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού .
Βάση για ταρτάκια:
150 γρ. αμύγδαλα ωμά ,
100 γρ. βρώμη αλεύρι ,
20 γρ. ελαιόλαδο ,
30 γρ. ταχίνι ,
20 γρ. ούζο ,
150 γρ. κεφίρ ,
1 πρέζα αλάτι ,
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή τριμμένη λουίζα.
Για την κρέμα τυριού :
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.
040
Διαδικασία :
Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζουμε το γλυκό του κουταλιού .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βύσσινα μαζί με το νερό .
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
 και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το αγάρ αγάρ
 και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε να βράσει για 3 – 4 λεπτά και αποσύρουμε απ’ την φωτιά ,
 προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, 
αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Την επόμενη μέρα θα ετοιμάσουμε την βάση .
Κτυπάμε μέσα στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ρίχνουμε σε μπολ , προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης
 και τα ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
 και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί.
 Αφήνουμε για λίγο να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά .
Με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε τις βάσεις για τις τάρτες .
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά από τον σφικτό χυλό 
 και βάζουμε μέσα στην κάθε βάση.
Με μια ζελατίνη από πάνω πατάμε με το χέρι μας
 ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στην βάση.
Έχουμε ανάψει τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου .
Ψήνουμε για 15 λεπτά τις βάσεις .
Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
 και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Όταν βγάλουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο ,
 γεμίζουμε με την κρέμα 
και συνεχίζουμε το ψήσιμο τους 
μέχρι να τα δούμε να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα
και τα σερβίρουμε μαζί με το γλυκό βύσσινο.
Εύχομαι να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει!
Καλή σας απόλαυση!
074

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

16 σχόλια

Ξανθή 18/07/2014 - 14:51

Καλή επιτυχία εύχομαι από καρδιάς.
Οι προτάσεις σου είναι πάντα εξαιρετικές και πρωτότυπες, Μπράβο Σοφία.

Reply
Ουράνιο Τόξο 18/07/2014 - 20:16

Πραγματικά μπράβο Σοφία !! Σου εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία , που σίγουρα θα έχεις διοτι οι συνταγές σου είναι σε άλλο επίπεδο!!!

Reply
Ερμιόνη 18/07/2014 - 20:35

Καλή απόλαυση σε εμάς και καλή επιτυχία σε εσένα Σοφία!
Πάρα πολύ ιδιαίτερη συνταγή!
Πολύ εμπνευσμένο το πάντρεμα γεύσεων και υλικών!
Φιλιά

Reply
- spoonstories- 18/07/2014 - 23:06

Μπράβο βρε κορίτσι, μπράβο και για τη προσπάθεια σου αλλά και για τις νόστιμες συνταγές σου! Καλή επιτυχία από μένα.

Reply
AgapameAnDolmas 19/07/2014 - 07:44

ενδοαφερον συνδυασμος υλικων!!! πολυ πρωτοτυπο!

Reply
Σοφία Ζ. 19/07/2014 - 08:24

Ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή! Καλή επιτυχία Σοφία!

Reply
mia maria 19/07/2014 - 09:11

Πολύ πρωτότυπη συνταγή! Καλή επιτυχία!

Reply
Μarion, 21/07/2014 - 07:24

Ολες οι συνταγές σου εξαιρετικές και με ιδιαίτερη πινελιά
Πολύ ωραίος ο συνδυασμός του γλυκού κουταλιού με την παρμεζάνα.

Kαλή επιτυχία Σοφία.

Reply
Tante Kiki 24/07/2014 - 12:27

Εξαιρετική πρότασή και πρωτότυπη Σοφία! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!

Reply
Χειροποίητα κεράσματα λευκής , πραγματικής σοκολάτας με βύσσινο , χωρίς ζάχαρη! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 05/03/2015 - 15:22

[…] 70 γρ. βούτυρο κακάο 40 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη Λίγη εσάνς βανίλιας 40 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ 45 σταγόνες υγρής στέβια με αναλογία με την ζάχαρη , 4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Μερικά βύσσινα από την συνταγή βύσσινο γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη. […]

Reply
Cheese cake black forest by Sofeto! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 20/06/2015 - 19:07

[…] Ένα απ’ τα αυτά τα εποχικά φρούτα είναι τα αγαπημένα μου βύσσινα . Αγαπώ την γλυκόξινη γεύση τους , το υπέροχο χρώμα τους και τους αμέτρητους συνδυασμούς που μπορώ να κάνω μαζί τους σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές γεύσεις . Σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω μια γλυκιά συνταγή μου την οποία φτιάχνω κάθε φορά σχεδόν που θα φτιάξω με τα βύσσινα γλυκό του κουταλιού. […]

Reply
Σοκολατόπιτα με μους αμυγδάλου – σοκολάτας και βύσσινα αλά Sofeto! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 17/09/2015 - 10:01

[…] Τα υλικά για το βύσσινο γλυκό του κουταλιού θα την δείτε εδώ. […]

Reply
αναστασια Δημητρογλου 17/09/2015 - 16:17

πηγα να αγορασω σιροπι αγαυης και ουπαλληλος μου ειπε οτι ειναι ακαταλληλο για διαβητικους τελικα τι ισχυει ευχαριστω

Reply
sofia sofeto 17/09/2015 - 16:58

Το σιρόπι αγαύης έχει 74% υδατάνθρακες, θεωρειται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη , οπότε ένας διαβητικός τύπου 2 μπορεί να το καταναλώσει με μέτρο φυσικά γιατί δεν ανεβάζει απότομα το ζάχαρο του αλλά σταδιακά.
Ένας διαβητικός τύπου 1 , όπως εγώ , υπολογίζει την ποσότητα που θα καταναλώσει και κάνει την ανάλογη ινσουλίνη.
Προτιμούμε την σκούρα ακατέργαστη αγαύη που έχει λιγότερη επεξεργασία και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Ελπίζω να βοήθησα.

Reply
Σπιτική βυσσινάδα με στέβια , μόνο απόλαυση! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 12/12/2016 - 02:09

[…] το γλυκό κεράσι ή βύσσινο χωρίς ζάχαρη εδώ και εδώ είμαι πολύ περήφανη για αυτή την συνταγή μου , ( […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο Tante Kiki Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!