Home VeganVegan Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού με σιρόπι αγαύης!

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού με σιρόπι αγαύης!

by sofia sofeto
38 Σχόλια
 πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού 1
Το πορτοκάλι είναι ένα λατρεμένο μου φρούτο!
Τον χειμώνα που βρίσκω φρέσκα
 και λαχταριστά πορτοκάλια απ’ τα δέντρα του νησιού ,
είναι η καλύτερη μου εποχή
 για να φτιάξω το αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού.
Κάθε μέρα λοιπόν που θα στύψω για χυμό της κόρης μου,
ή κάθε φορά που θα καθαρίσω πορτοκάλι για να το απολαύσω φρέσκο,
κρατάω τις φλούδες του στο ψυγείο!
Τίποτα δεν πάει χαμένο!
Το ξύσμα που θα μαζέψω θα μπει σε μερίδες στην κατάψυξη
 και με την πρώτη ευκαιρία θα το χρησιμοποιήσω 
για να αρωματίσω τα γλυκά ή τα φαγητά μου.
Σήμερα θα σας δείξω τον τρόπο για να φτιάξετε το πιο εύκολο
 και γρήγορο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι που κάνατε ποτέ!
Υλικά:
Φλούδες από χοντρόφλουδα πορτοκάλια
σιρόπι Αγαύης όσο χρειαστεί ανάλογα με τον όγκο των πορτοκαλιών.
Δείτε εδώ: Τι είναι η αγαύη;
 
Αφού έχουμε μαζέψει αρκετές φλούδες από τα πορτοκάλια μας,
τα ξύνουμε στον τρίφτη για να αφαιρέσουμε το ξύσμα τους.
Όταν τελειώσουμε αυτή την διαδικασία ,
θα πάρουμε οδοντογλυφίδες και τυλίγοντας ρολό την κάθε φλούδα,
 θα την τρυπίσουμε για να μείνει σε αυτό το σχήμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες και τις σκεπάζουμε με νερό.
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε,
αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά .
Στην συνέχεια τις σουρώνουμε
 και αφήνουμε για 1 ώρα πάνω σε ένα σουρωτήρι για  να φύγουν
όσα υγρά περισσότερα μπορούμε.
Μετά απ’ αυτό παίρνουμε αποστειρωμένα βαζάκια
 και τοποθετούμε μέσα τις φλούδες μας ,
αφήνοντας όσο γίνεται λιγότερα κενά μεταξύ τους.
Το τελικό στάδιο είναι να ρίξουμε μέσα στα βαζάκια το σιρόπι Αγαύης ,
μέχρι να σκεπάσει όλες τις φλούδες .
Κλείνουμε το καπάκι
 και περιμένουμε να ενωθούν τα αρώματα του πορτοκαλιού με την γλύκα της Αγαύης!
 Μιλάμε για έρωτα όχι παίξε γέλασε…
Την άλλη μέρα έχει πετύχει το προξενιό και είμαστε στην ευχάριστη θέση τώρα πια,
να απολαύσουμε ένα γλυκό του κουταλιού,
χωρίς λιπαρά , χωρίς ζάχαρη …
Αλλά μόνο με υγεία και απόλαυση!
Πιστέψτε με , δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ το γλυκό με την ζάχαρη,
το αντίθετο θα έλεγα…
Δοκιμάστε και τα ξαναλέμε...
πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού 2

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

38 Σχόλια

Μάρσι 03/02/2013 - 15:42

Φαντάζομαι την αγαύη την βρίσκει κανείς σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα κι όχι σε κάποιο σούπερ μάρκετ, ε;

Reply
Μάρσι 03/02/2013 - 15:49

Στο shape διάβασα πως λόγω της σπανιότητας να βρεις σιρόπι αγαύης, το κόστος του είναι κάπως τσιμπημένο. 🙁

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 16:01

Φιλενάδα η αγαύη βρίσκεται και σε ενημερωμένα φαρμακεία ,
εγώ ψωνίζω από το http://www.pharmacy4u.gr/advanced_search_result.php?keywords=%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%81+%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%8D%CE%B7%CF%82&%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Την έχει σε πολύ καλή τιμή, ρίξε μια ματιά!

Reply
Μάρσι 03/02/2013 - 16:22

Σοφία είδα την τιμή και όντως είναι τσιμπημένη. Για κοίτα εδώ: http://www.amazon.com/Madhava-Organic-Agave-Nectar-46-Ounce/dp/B002BCD2GO

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 21:14

Mαρσι το είδα , όταν πήγα να παραγγείλω κάτι από άμαζον αμερικής με χρέωνε πολλά σε έξοδα αποστολής, οι δωρεαν αποστολές είναι μόνο για τις ΗΠΑ…
Οπότε παίρνω από εδώ από το pharmacy4u που δεν με χρεώνει έξοδα αποστολής με παραγγελεία άνω των 29 ευρώ.

Reply
Roula T. 03/02/2013 - 16:44

Αχχχ τέλειοοο, κι εγώ το αγαπώ το πορτοκάλι!!!
Προχθές μου έφερε η πεθερά μου γλυκό πορτοκάλι, ακόμη δεν το άνοιξα όμως.
Φιλάκια.

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 21:15

Καλοφάγωτο το γλυκάκι της πεθεράς σου Ρούλα μου,
καλό σου βράδυ!

Reply
lila georgiou 03/02/2013 - 20:19

φανταστικες οι προτασεις σου παντα …θα το δοκιμασω το πορτοκαλι σιγουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 21:16

Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου,
καλή επιτυχία αν το φτιάξεις,
καλή σου νύχτα!

Reply
ΕΛΕΝΗ 03/02/2013 - 20:33

Καταπληκτική η πρότασή σου Σοφάκι μου!!!Μου αρέσει πάρα πολύ το πορτοκάλι!
Φιλιά!!!

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 21:18

Ευχαριστώ Ελένη μου,
είναι μεγάλη μου αδυναμία το πορτοκάλι,
το λατρεύω !
Φιλιά πολλά και καλή σου νύχτα!

Reply
Ely 03/02/2013 - 21:13

Μου αρέσει αυτό το χρώμα! Τι καλό πορτοκάλια! Ευχαριστώ για τη συνταγή, ένα φιλί και μια αγκαλιά <3

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 21:19

Καλώς την καλή μου Ely !
Να είσαι καλά , εγώ σ’ευχαριστώ πολύ!
Καλή σου νύχτα και καλό ξημέρωμα!

Reply
ΕΛΕΝΑ 03/02/2013 - 21:21

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, από τα αγαπημένα μου!
Και τι εύκολος ο τρόπος παρασκευής που δίνεις!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 21:34

Και δικό μου αγαπημένο Έλενα ,
αύριο θα φτιάξω πάλι γιατί αυτό έχει εξαφανιστεί…
Καλή νύχτα και καλό ξημέρωμα!

Reply
Kitchen Stories 03/02/2013 - 21:35

Δημιουργική ζαχαροπλαστική, Σοφία μου, με αυτό τον έξυπνο τρόπο για ένα εναλλακτικό γλυκό του κουταλιού μοναδικό και απολαυστικό. Εύγε σου!

Z.

Reply
Sofia Sofeto 03/02/2013 - 22:06

Να είσαι καλά Ζαμπία μου,
προσπαθώ πάντα για την πιο υγιεινή εκδοχή της απόλαυσης…
Καλή σου νύχτα και όνειρα γλυκά!

Reply
mm_skg 03/02/2013 - 22:25

Μπραβο Σοφια, εισαι απιστευτα εφευρετικη και δημιουργικη! Αυτο το σιροπι της αγαυης πρεπει να το δοκιμασω!
Καλη εβδομαδα!

Reply
Sofia Sofeto 04/02/2013 - 13:53

Kαλή εβδομάδα και σ’ εσένα Μαρίνα ,
το σιρόπι Αγαύης σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις!
Καλό σου απόγεύμα!

Reply
sundayspoon 04/02/2013 - 11:39

Καλά, χαζεύω τις φωτογραφίες και θέλω να κάνω μακροβούτι στο βαζάκι! Μπράβο Σοφία μου! Για άλλη μια φορά μας έδωσες έναν εναλλακτικό τρόπο ώστε να απολαύσουμε γλυκό χωρίς ενοχές!
Φιλάκια!!!

Reply
Sofia Sofeto 04/02/2013 - 13:55

Θα βρεθείς στον πάτο φιλενάδα… το γλυκάκι γιοκ!
Πάμε για καινούργιο μόλις λήξει η απεργία των καραβιών και έρθει η αγαύη που έχω παραγγείλει…
Μέχρι τότε ….υπομονή!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Ερμιόνη 04/02/2013 - 13:31

Κι εγώ συμπαθώ ιδιαίτερα το πορτοκάλι Σοφία μου! Και με το σιρόπι αγαύης το γλυκό πρέπει να είναι απίθανο! Ωραία πρόταση όπως πάντα!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 04/02/2013 - 13:57

Ερμιόνη μου σ’ ευχαριστώ πολύ ,
Καλή εβδομάδα και σ’ εσένα!

Reply
Demi 09/02/2013 - 07:23

Καλημέρα Σοφέτο μου!!!!με γλύκανες με το πορτοκάλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αν μπορεις και συγκρατηθειτε και δεν αδειάσετε το βάζο φύλλαξε ενα κομματακι για μένα, οταν έρθεις!!!!σε φιλώ να περάσετε όμορφα το Σ/Κ !!!!!!!!!!!! εμεις πάλι με ιωση….

Reply
Sofia Sofeto 09/02/2013 - 07:44

Καλημέρα!!!!
Περαστικά σας !!!!
Δύσκολο να συγκρατηθούμε…θα δω τι μπορώ να κάνω όταν έρθω…Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Γεωργία Καραζάνου 27/11/2016 - 12:42

Καλημέρα σας! Δεν έχω ποτε επιχειρήσει να κάνω γλυκό πορτοκάλι , έχω διαβάσει όμως ότι θέλει 2-3 βρασίματα για να ξεπικρίσει. Δεν ισχύει αυτό στην συνταγή σας; Ευχαριστώ πολύ

Reply
sofia sofeto 28/11/2016 - 11:43

Γεωργία καλημέρα! Σωστή η παρατήρηση σου.
Συνήθως έτσι γίνεται όταν βράζεται το πορτοκάλι με ζάχαρη. Εδώ όμως πρώτα το βράζουμε σε σκέτο νερό , το οποίο πετάμε μαζί με την πικράδα του και μετά προσθέτουμε την αγαύη.

Reply
Αφιέρωμα : Γλυκά του κουταλιού αλά Sofeto χωρίς ζάχαρη!!! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 12/12/2016 - 01:27

[…] Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι! (με σιρόπι αγαύης ). […]

Reply
Βασιλόπιτα ολικής αλέσεως , χωρίς ζάχαρη! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 19/12/2016 - 18:52

[…] φέτες από το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι χωρίς […]

Reply
Angeliki 15/02/2017 - 14:28

μμμ, δεν ξεπικριζεις τις φλουδες?? μου φαινεται οτι θα πικριζει…
ή επειδη το βραζεις ειναι οκ??
ευχαριστω!!

Reply
sofia sofeto 15/02/2017 - 14:46

Δεν πικρίζει γιατί βράζω και πετάω το νερό ?

Reply
Δαφνη 01/09/2017 - 07:48

Δεν κατάλαβα πως κάνουμε το σιρόπι Σοφία.

Reply
sofia sofeto 01/09/2017 - 21:37

Δάφνη , απλά ρίχνουμε μέσα το σιρόπι αγαύης, όπως είναι χωρίς καμία επεξεργασία.

Reply
Μαρια κουκουρα 30/11/2017 - 01:16

Σοφια μου δεν χανω τιποτα απο αυτα που ανεβαζεις θα ηθελα να μου πεις αν κρατησω απο τα δικα μου πορτοκαλια στην καταψυξη μετα μπορω να τα κανω ετσι γιατι μεσα στο σιροπι αυτο δεν νομιζω να μπορω να κανω μεγαλη ποσοτητα σταδιακα θα με βολευε.

Reply
sofia sofeto 04/12/2017 - 19:17

Φαντάζομαι πως ναι , θα πρέπει να τα τα ξύσεις πρώτα και μετά να βάλεις τις φλούδες κομμένες στην κατάψυξη.

Reply
Αγγελική 28/01/2018 - 11:33

σοφία μου, όντως ευκολη εκδοχή χωρίς δέσιμο σιροπιού και επεξεργασμένη ζάχαρη.!
ειναι υπέροχο!! σήμερα το δοκίμασα. Μόνο που τα δικά μου πορτοκάλια είχανε λεπτή φλούδα και τα εβράσα 6 /7 λεπτά!

Επίσης ξεπίκρισα σε κρύο νερό τις φλούδες οπώς έχεο περιγράψει σε προηγούμες αναρτήσεις, συν για ενα ολόκληρο βράδυ! ( δεν μαρέσει καθόλου η πικρίλα από το πορτοκάλι).

Φοβερό!!
Ευχαριστούμε!

Reply
Σπιτικός χαλβάς με ταχίνι , χωρίς ζάχαρη !!! Γεύση αυθεντική… Συνταγές για διαβητικούς 09/02/2018 - 20:01

[…] 30 γρ. σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ή πορτοκάλι […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο ΕΛΕΝΑ Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More